11.8.10
BAHAR EKMEĞİ
Biraz ıspanak kökü, biraz ıspanak yaprağı, bolca taze soğan yaprağı, bir tane pırasa, birkaç dal arapsaçı, bir tane kırmızı biber hepsi incecik kıyılır ve bir havucun rendesi ile karıştırılır.
Bütün bu ot ve sebze karışımına bir su bardağı kadar yoğurt, biraz herhangi birpeynir yada ekşi lor, bir fincan zeytinyağı, bir iki tane yumurta, bir paket kabartma tozu, tuz, biraz zerdeçal, tarçın, karabiber ve bolca kırmızı toz biber de ilave edilip, aldığı kadar mısırunu boca edilir.
Orta yumuşaklıkta dökülerek yayılabilen bir hamur elde edilir, yağlanmış tepsiye dökülüp üzerine siyah zeytinler yerleştirilir 200 derece ısıdaki fırında pişirilir. 45-50 dakika yeterlidir pişirmek için. Mısırununa ilaveten bir iki kaşık normal tam buğday unu da konabilir, isteğe bağlı olarak acı pul biber de ilave edilebilir.
Bu ekmek oldukça otlu, lezzetli, tek başına çay veya ayranla yenebilen doyurucu ve besleyici bir ekmek çeşidir. Aşçı Fok bu mısırunlu ekmeğe pasta ekmeği diyor.
http://www.ascifok.com/default.asp?sayfa=10&id=99
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder